сряда, 28 септември 2011 г.

От игла до конец

Декоративни възгавничка от отделни части по случай Св.Валентин.
С тях започна моето ново увлечение, а именно неща сглобени и съшити от плат, филц, копчета ... Честно  си признавам, че всичките са правени все с мисълта да ми служат при снимки :)
Брошка и гердан на морска тематика.
Шнола диня за Калина, набързо направена, за да пасне на динената серия :)
Гердани с дървени топчета и панделки, на средната снимка - диадема и рибка, която е скрита от косата на Михаела.
Брошка коте, същото като любимата играчка на Калинка - магнитните животинки на Djeco.

И последно една диадема. Може да си направите подобни за няколко минутки.Ще ви трябва красива панделка и тъничка диадемка.След като завържете красиво лентичката, капнете малко мигновено лепило във възелчето, така панделката ще издържи по-дълго на любопитните детски ръчички  :)
Пожелавам ви красива и пъстра златна есен!

петък, 16 септември 2011 г.

Пъстър Рожден ден за Коко

Ани, майката на Коко и организатор на блог Ariadna  беше решила да спретне Рожден ден по тема. Както знаем всичко започва с подаръка (още една причина да обичам рожденните дни;)) Като всяко момченце на три и Коко харесва плюшени животинки. Ани реши да заложи на нещо по-различно от купена играчка, тя избра ръчно изработена.  И понеже Коко има голям брат, то играчките трябваше да бъдат две. Нали знаете, вечното ни чуство за вина да не ощетим едното дете за сметка на другото. И така - играчките бяха измайсторени от Вили от Cattt handmade ( тя изработва страхотни неща, моята Калина също притежава една - разбира се... калинка :))След това идва ред на тортата. Както се вижда от снимките - една захарна фантазия, разбира се с коте на върха досущ като плюшеното.Тя беше направена с много любов и финес от Радина . И накрая моя принос - опаковани подаръци и гирлянд в тон с темата специално за малкия рожденник. Останалото беше забавлението при снимките и чудесното парти в детски клуб. Мисля, че си струваше усилието и труда на всички нас, за да има Коко един неповторим и уникален празник.






петък, 9 септември 2011 г.

Колкото повече - толкова повече




Разбира се цитат на Мечо Пух.Любимото ни мече вкъщи, и на малки, и на големи.Да, понякога звучи малко глуповато в този забързан и динамичен свят, но винаги има подтекст в думите му.Който не ми вярва може да прочете това и това :)Сега за Вики, момиченцето, което ви се усмихва чаровно от съседните снимки.Майка й ми се обади с желанието да я снимам на връх Рождения й ден.Когато разбрах, че тортата е на тема Мечо Пух с най-голяма радост се съгласих.Много обичам да снимам точно такива снимки, първо защото Рождения ден е най-специиалния ден в годината за всяко дете и неговите родители и всички винаги са много усмихнати и щастливи,и второ  - просто обичам Рождените дни , това е откакто се помня :)Майката на Вики успя да ме улесни максимално, изпрати ми снимки на тортата и на дрешките, които щеше да донесе.Така аз успях да се приготвя предварително,дори направих надписче за кексчетата, често импровизирам на място и все се сещам за нещо , което не ми е под ръка, а страшно би си паснало :)....И така,ето я Вики - едно малко лъвче, което стана на 3! Нека е жива и здрава, и все така чаровна!


събота, 3 септември 2011 г.

Честит Рожден ден, Стелличка!

За всички, които се питат дали има и трета част с д-р Лора, ще кажа, че  - да, има!, но ще ви я покажа по-нататък :) А сега , понеже съм на море, най-накрая това лято, и понеже когато човек  е на море му е спокойно и хубаво като на празник,  реших да ви покажа няколко Рождени дни, които снимах това лято.Като за начало ви представям две неща , около които витае много любов - красивата Стелла, която стана на 2г. и разкошните торти, които Буболинката направи за нейния Рожден ден.Снимките са много, малка част направих на клипче, което може да  видите на долния линк.Снимането на детски Рожден ден с много деца и гости беше истинско предизвикателство, продължило около четири часа, но си мисля, че успях да запазя много от моментите , така че да останат за спомен на Стелличка и нейното семейство: