петък, 28 октомври 2011 г.

Честит Рожден ден, Мишенце!

  Днес моята голяма дъщеря става на 9.Кога беше едно малко къдраво фъстъче, а вече е трети клас - гордо иска да си носи сама раницата и да звъни на най-добрата си приятелка.Звучи тривиално, но след появата на децата времето започва да лети неусетно - зъбки, прощапулник,първото мама, първо море, първи клас......
  Искам да й пожелая да ни бъде жива и здрава, все така добра и грижовна кака, и все така любознателна в учението,  изящна в пианото и  избретателна в математиката! На себе искам да пожелая да бъда по-търпелива към нея, да намирам повече време да бъдем заедно за сметка на  браузването в нета и да имам смелостта да бъдем приятелки!ЧРД, Мише!Обичам те!

Днес ще ви покажа каква книжка направих набързо, тъй като майката на Стефчо, онзи синеок сладур от предната публикация, ни подари ваучер :



http://vimeo.com/31197166

[кит - Emeto design at After five design]

И последно - стиснете ни по едни палци, за да преборим напълно вирусите, които са ни нападнали от миналата седмица, за да може децата да празнуват през уикенда! Мерси:) На вас пожелавам хубав уикенд! Другата седмица ще ви покажа една красива и талантлива жена;)

вторник, 25 октомври 2011 г.

За приятелите - II част



С майката на този синеок сладур се запознахме на едно много специално място, а именно предродилната зала на Майчин дом. Оказахме се на една възраст, огнени зодии, с еднакво  тегло и ръст, само дето Яна чакаше момченце, а аз момиченце.Моята Калина изпревари Стефчо с  час и май с това се изчерпва разликата между тях. Еднакво инатливи, чуствителни и завладяващи с усмивка лъвчета.Като започнем да си ги  сравняваме все едно говорим за едно и също дете.Както се досещате със Стефчо имаме куп снимки, които е невъзможно да ви покажа. Но той се премести да живее във Варна и  се виждаме малко по-рядко.Това лято не успяхме, но следващото да сме живи и здрави ще му отидем на гости :) ( това да се прочете внимателно от майката и  лелята на Стефчо:)) Винаги когато дойдат до София семейно не пропускам да го запечатя на снимка , за да се вижда колко е  пораснал и как все още очите му са толкова сини, колкото и в началото.Еееех, тези очи!Покрай последните снимки от преди седмица в кадър влезе и леля Соня, и понеже е много фотогенична ви я показвам и нея.И неволно, докато ги гледах двете сестри как се разбират  без думи , си пожелах и моите две момиченца да станат такива приятелки като пораснат!




Информация

Елена Гледачева - бебешка , детска и семейна фотография
Повече информация може да намерите тук

вторник, 11 октомври 2011 г.

За приятелите

Саши и Михаела - 2010г.
Калина + Калина 2010г.
С Калина се познаваме от 10 години, току що дипломирали се във ВИАС работата ни събра. Работата прерастна в приятелство.Тя беше свидетел и голяма опора на моята бременност с Михаела, а две години по-късно аз  на нейната със Саши. Минаха години.... аз родих Калина и някак съвсем естествено дойде , заедно с името, тя да бъде нейна кръстница.Дано не ми се сърди,че я показвам, тъй като тя (също като мен) не обича да се снима.И о.... изненада... малко след това се оказа , че и тя чака второ детенце.Разликата пак стана 2 години с моите момиченца. Михаела и Саши се разбират така добре както и ние с Калина.И понеже ми е  приятелка и понеже вече много ми се снимаха и бременни свен деца -се оказа първата бременна , която снимах. Нямах място, нито реквизит, нито пък идея както точно да снимам, но пък имах желание за двама, затова и мисля,че снимите ни се получиха чудесни.След това дойде ред на ... разбира се на Ивчо.


Горната снимка ми е много мил спомен -  Саши ни гостува, докато всички чакахме да се роди братчето му.Децата бяха в еуфория,умират си да си правим гости с преспиване.( да си призная -  много е хубаво с три деца вкъщи :) )
И ето го новия ми модел, оказа се много труден за приспиване, но и ние не се дадохме никак лесно. Хранене,дундуркане, песни, люлеене, приспиване и ....хоп... хайде пак отначало:)Бебенцата се снимат най-лесно в новородения си период до 3-тата, най-много 4-тата седмица.След това до 6тия месец не могат да заемат друга поза освен по корем, не спят дълбоко, въобще трудно се получават разнообразни снимки (макар, че точно преди седмица един малък синеочко на 5 месеца опроверга това твърдение:))




Както е видно малкият Ивчо расте и хубавее, и мине не мине месец-два покрай сладките приказки с майка му той се врежда със снимки.Но и Калина се старае, само вижте какви тоалети му намира - все едно каталог за бебешки дрешки ще снимам:)
Не мога да ви покажа всичките снимки, които имаме с децата, купища са. Преди да побързате да им завидите, да ви кажа, че винаги си чакат реда  докато обработя всички останали снимки.Но нали сме изяли вече една торба сол заедно ( и доста торти) никак не ми се сърдят:)



Саши - юни 2011г.
Михаела, Саши с Ивчо и Калина  - юни 2011г.

сряда, 5 октомври 2011 г.

С дъх на Коледа

Днес няма да ви показвам снимки, а само ще ви съобщя, че започна записването за коледни снимки.Ако закупите ваучер до края на месец октомври вие ще може да се  възползвате от специалната цена, а аз да успея да си наредя така програмата, че да не прекарам безсънна седмица преди Коледа и на Бъдни вечер единствената ми мисъл да е за сън :)  И най-вече да не  пропусна пак да си напиша писмото до Дядо Коледа :)Коледният ваучер е на стойност 50 лв. и включва 10 обработени снимки и картичка по ваш избор.Ето тук може да разгледате част от снимките от миналата година, тази обещавам да ви изненадам с нови аранжировки, както и с повече картички с български надписи.