вторник, 28 февруари 2012 г.

Карибски пирати - 5 част

 В този епизод  от хитовата поредицата участват нови лица, не че Джони Деп не ми е любим актьор (от край време), а Пенелопе Крус - безкрайно симпатична, но време беше за промяна:)

Така, да започна отначало. Ивчо и неговото семейство съм ви показвала не веднъж.Поводът за тази публикация е неговия първи голям празник.А както всички родители знаем - първият Рожден ден , дори на вторите и следващите деца е не по-малко вълнуващ отколкото на първородните!Майка му се зае със задачата да измисли тема.Каква, каква.... ами нещо момчешко и интересно - пиратско парти! Последва ушиването на малкия Пиратчо - шиене , разшиване, поправяне, като за първа шита кукла мисля се е справила блестящо!


    Последва едно дъъъълго ровене за идея за торта в нета и преговор с тортоправяч ( знаете,че Бубето е много заета, и дори на мен ми отказва въпреки молбите).И така, след пращане на линкове и картинки напред назад  дизайна е уточнен, Радина ще направи тортата.Всичко готово до най-малките подробности, но не може то без драма -  малкият герой взе че се разхреми и .... е не се отказахме, иначе какво щях да ви показвам сега (хахаха). Празненството се отложи със седмица.
   Ето го малкия рожденик - да порасте ей толкова голям и силен, умен и добър, за радост на мама, тати, батко и всички нас!


Тортата:




Някои допълнителни подробности:
Голяма работа падна с тези обложки и флагчета за кексчетата, аз ги направих, Калина ги принтна и изряза.Всичко ок, но сметаната от топлото се разпльока за нула време.И така и не ги снимах в близък план да се види колко детайл има. Малките цветни лодки са направени от моята голяма дъщеря. След като подредихме всичко за снимка Михаела каза, че нещо липсвало на цялостната композиция! - трябвало тиренце на банера отзад - между името и годинката. И какво , какво - залепихме парче въже с тиксо. Умирам си да импровизирам в такива ситуации:)
   А това е батко Саши с малкия рожденик.Той има брошка -пиратче, която направих, същата като кученцето-пират на блузката и кецовете на Ивчо:)




   Искаше ми се да ви покажа и цялото семейство, но точно общите им снимки още стоят необработени.Но ясно, че тези хубави деца приличат на родителите си.

   И така, дотук добре, но какво е пиратско парти без истински пирати и кораб?!
Половинчата работа :)
Затова метнах идеята на Вики Книш от картонения град и тук вече таткото на Ивчо е проявил своята инженерна мисъл и ето - големият кораб, устойчив на двама разбойници - пирати е готов. Има си всичко - и меч, и далекоглед - картонени разбира се , флагчета, знаме, рул, и...... истинска пиратска карта за заровеното съкровище от тортата .

Ето ги - младият капитан Джак Спароу - Саши и неговият помощник - малкият рожденик Ивчо готови за подвизи.На абордаааааааж!







Целия този реквизит стои в ателието, ако решите да видите детето си в такава роля - заповядайте.Аз ще снимам моята малка Калина, много ще й отива пиратската визия на разбойническия характер.

Радина и линк към нейните торти може да видите тук
Картонения град на Вики Книш - тук

6 коментара:

  1. ей Ели, голяма организация на събитието.
    Кораба е направо уникално готин, както и цялата аранжировка за пиратски снимки. Пиратите са си влезнали в роля и очевидно освен работа да свършите и децата са се позабавлявали.
    Рожденикът е много сладък бонбон!!! Ще се радвам да видя и други герои в този филм, възползвай се и ти от случая да дадеш главна роля на твоята Калина(по пламъчето и в очите разбирам, че бързо бързо ще се превъплати в пиратка)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярно сериозна подготовка падна.Но на мен това ми доставя удоволствие, да го мисля, да си го представям :)
      Иначе голяма и вкусна забава беше :)
      А Калина съвсем скоро ще я снимам, тя си е калпазанка от класа, мнооого ще й отива такова превъплащение:)

      Изтриване
  2. Страхотно Ели! Всичко е много забавно, вълнуващо и представено по неповторим начин! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Дам, толкова се радвам, че се отби при мен!!!

      Изтриване
  3. Ели, за пореден път доказваш, че си един от най-добрите фотографи на детски рожденни дни в страната!! Освен, че влагаш много енергия, емоция и креативност в подготовката на всяка сесия, ти успяваш да превърнеш самото снимане в истинско мини-Birthday-парти за малките рожденници!!!! Невероятна си!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петенце, толкова си мила, както обикновено!Много силни думи и много хубаво казани за моето скромно творчество и моя труд.Благодаря ти!!!

      Изтриване