понеделник, 30 април 2012 г.

За приятелите III

    Този път ще ви представя Нелката и нейния сладък, пресладък Лъчко.С нея ни свързва дълго и предимно on-line приятелство. В началото се запознахме покрай общото ни хоби дигитален скрапбукинг.След това ходихме заедно на курс по фотография.По това време видях така мечтаните две чертички, предвещаващи моята малка щура Калина.Скоро след това и тя се похвали, но радостта й не продължи дълго.За жалост имаше и още несполучливи опити.А цялото семейство мечтаеха Алек да има другарче и да стане батко.Когато човек силно иска нещо,мечтите все някога се сбъдват. Нелката преживя доста неспокойна бременност, тя си знае колко много нерви й е коствало да лежи и всичките други изпитания, които трябваше да изтърпи.Но както всяка майка знае - важно е да гушнем накрая скъпоценното вързопче, всички други преживяни неволи в мигом избледняват.И е достатъчно да видите само една снимка на Лъчко, за да разебрете ,че всичко си е струвало.И винаги си струва в името на децата...
  Първоначално ви показвам Нели, няколко часа преди да роди, снимана малко набързо докато чаках клиенти в ателието.Това беше един от онези дни дето се случват стотици неща от началото до края и се чудиш как е възможно това, а денят още да не е приключил:




   Лъчко снимах като беше на 18 дни, сега вече е голям, пораснал младеж, стоически изтърпял първата среща с обществото на жените -  погачата на 40-тия ден:)
Колкото по-мънички са бебенцата, толкова повече възможности за снимки има.Заспиват по-лесно, спят по-дълбоко и позволяват да се намести позичка, ръчичките, според светлината и т.н. Цялото снимане на бебенце продължава около 5-6 часа.Ядене,  песнички, приспиване, разни неща къде в памперса , къде извън него, снимки и .... после пак от началото.Ако искате такива снимки трябва да имате търпение и да сте спокойни.Това е най-важното.Другите неща са моя грижа.
Лъчко:







 Цялостният реквизит на футболната тема е на разположение в ателието, включително дрешката.
 Това е един папарашки кадър от приспиването на Лъчко.


 Лъчко като сладко зайче по случай Великден, макар че на всички бебенца им отива да са зайчета, не само през април :)












 И накрая на голямото снимане - изпран и прострян да съхне:)


 За по -бързо изцеждане решихме да го закачим наобратното:) Което предизвика много усмивки във всички, които видяха снимката в нета.

 Лъчко да расте здрави, щастлив, добричък и красив като батко, следващия път се надявам да ги снимам заедно!А на Нели искам лично да благодаря ,че ме подкрепяше виртуално стотици пъти през изминалата зима, даваше ми е кураж, идеи за снимки, съвети, изслушваше ме е ... и много , много други неща 

2 коментара:

  1. Няма по-хубав подарък за една МАМА и ТАТИ от това да запечатат спомена за мъничкото им съкровище на хартия в един от първите му дни от раждането. Така няма да забравя нито нито една от сладките гънки на малкото пъщкулче, малките му крачета и всичко малко и сладко, което толкова дълго си чакал да нагушкаш.
    Като мама на този сладък Лъчко мога да кажа, че беше много приятен и забавен самия процес на заснемане. В топлото студио бебчо спа така сладко, както у дома обикновено не спи и успяхме всичко планувано да заснемем
    Ели, много благодарности от цялото семейство!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен е Лъчко :-) Поздравления и на двете ви :-*

    ОтговорИзтриване