понеделник, 26 ноември 2012 г.

Нека тази Коледа...

    Нека тази Коледа решим да купуваме подаръците за нашите близки от малки магазини за ръчно направени изделия, от съседа, който прави всичко за своя магазин или от приятеля, който произвежда уникални неща и да избягаме от глобализацията на заобикалящия ни свят...Нека да направим така, че нашите пари да достигнат до обикновените хора, които имат нужда от тях, а не до мултинационални компании в другия край на света....по този начин, повече хора ще бъдат способни да изживеят една наистина весела Коледа.

Във връзка с горното искам да ви споделя някои от хората, на които вече съм гласувала доверие и те са показали много душа и сърце в нещата , които правят:


1. Ариадна ателие.

 При Ани може да си поръчате картичка, оригинална опаковка, тефтер,  декупажни предмети и още много други неща, всичките направени с много , много любов. За мен тя е правила многоборйни неща:
пеперудено кълбо, което краси детската ни стая
картонен град за снимки
работен тефтер

И още много други. Ани ми е обещала да помисли за работилнички за децата през зимната ваканцията, за всички, които са си в София и ските не са техния спорт.
Разгледайте подробно нейните неща  във Фейсбук  или в блога й


2. Дима и ръчно изработени плетива. 
Дима е автор на всички бебешки плетени шапчици по моите снимки.Освен тях е плела шапки и чантички за моите деца.И понеже сега тя бременее и има повече време спокойно може да изпълни вашите поръчки за наближаващите празници:
 шапка и плетени цветя и пеперуди
 шапка диня за моята Калина
 възглавничка
 шапка, към която има и чанта
 шапка
шапка зайче


За връзка с нея и за да разгледате част от нещата й - нейната фейсбук страница

3. RoSHLA Аccessories
При тях си поръчвах веднъж и съм много доволна, въпреки че знаете самата аз обичам да си правя разни неща от плат и филц. Тяхните са много изпипани и майсторски направени:
цвете -диадема
цвете - диадема
патенце на лента
диадема с цветя и бухалче
Може да си поръчате и разгледате в техния нов сайт

4.Ръчно изработени бисквитки и кексчета от Ели
И не само това, разбира се и торти, но давам предложение с нещата , които може да подарите красиво опаковани, отивайки на гости в приятели по празниците Освен красиви са и вкусни, гарнтирам :)



Ели може да откриете тук . Но не никога не влизайте да разглеждате на празен стомах, да не кажете че не съм ви предупредила :)

Ще продължа тази публикация  в момента , в който успея да намеря малко време от снимки и обработката им. Ще се радвам да споделите с вашите приятели тази публикация.Аз го правя напълно безвъзмездно, защото вярвам, че творците в България го заслужават!










4 коментара:

  1. Ели, благодаря ти!!! Радвам се, че коледните ми бисквитки са влезли в кадър! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Много мила публикация.
    Благодаря ти ,Ели!
    Мойте неща на твойте снимки са много хубави.

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, наистина чудна изненада имам днес от теб :)Благодаря ти за хубавите думи и оценявам това, че перфекционист като теб ги казва! Да се надяваме, че всички за слушкали и ще получат подаръци от сърце :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно! И аз уважавам ръчния труд и предпочитам такива подаръци. Имам доста, Рошла главно напоследък, за другите дами не бях чувала, сега ще надникна. А и много други липсват :)

    ОтговорИзтриване