вторник, 1 ноември 2011 г.

Буболинката!

  Преди по-малко от две години случайно попаднах на снимка на торта в нета и толкова много ми хареса, че реших, че трябва да я имаме за половин годинката на моята малка дъщеричка. Със снимка в ръка обиколих всички известни сладкарници в София, но никъде не приеха моята поръчка.Тогава надникнах в тортената тема на бг-мама, форумът до който се допитва и чичко Гугъл :) И там видях торти на Буболинка и реших,че ако има някой , който може да направи мечтаната от мен торта , то това е тя.И така, от писмо на писмо тортите до момента са 7.Няма да ви ги показвам,освен първата , от която тръгна нашето приятелство , на другите може да се насладите тук .
  За първи път с Буболинка се видяхме преди година (успях и аз да отида да си взема тортата лично), а за втори път това лято.И то два пъти! Веднъж с децата в комплект, тогава успяхме да откраднем само няколко кадъра, и малко по-късно , точно на имения й ден - 17 септември се видяхме пак - по женски, на сладки приказки и парче торта в Le Salon aux Fleurs  на Оборище.Много ми е любима тази сладкарничка -  уютна и романтична, ненатрапчиво елегантна. Персоналът беше така любезен  да ни остави на покойствие да се поснимаме. А аз бях ужано притеснена, половината кадри бяха безфокусни заради треперещите ми ръце.Притесняваше ме както това, че Бубето имаше вече професионални снимки , и  това , че според нашите нет общувания, си я  представях по определен начин, и не знаех дали на живо през обектива всъщност ще е така. Но риск печели - риск губи.Останалата част от снимките са с изглед от централните софийските улици, без  план и посока, докато сладко си бърборехме ги направихме и тях.Повече не мисля да пиша, и без друго това не ми е силна страна, мисля че снимките са достатъчно красноречиви. Аз съм доволна, че я видях през моя обектив точно така както си я представям - романтична и женствена, модерна и класическа, една жена с много лица и все красиви!







7 коментара:

  1. Страхотни са Ели всичките, а на последните много ми харесва нежното и романтично излъчване и интериора, мисля ... това май е любимата ми сладкарница на Оборище :) И аз съм снимала там децата :))

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, много женствен, красив и нежен облик сте пресъздали, мисля, че си успяла да опознаеш достатъчно добре модела си и да ни я покажеш в подходяща светлина. Първите снимки ме грабнаха със своята живописност и арт украска, а последните с нежността в излъчването и хармонията.

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси, Ева! И аз мисля да снимам децата там, и самата аз много искам да ме снима някой там :)
    Нелка, много ти благодаря за оценката!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Ели! Не само за прекрасните снимки, но и за преживяването като цяло. За мен беше истинско удоволствие да ти позирам и да прекарам следобеда на имения ми ден точно с теб. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Бубе, чувствата ни са взаимни!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Ели, помнишли ме от отчетната на юлчета 2009? Открих блога ти през фейсбук и ми достави голямо удоволствие да го разгледам. Оставям коментара си тук, защото снимките на Буболинка ми напомниха как красивото изкуството излиза изпод ръцете на красиви хора. Впечатлена съм от това колко старание влагаш в детайлите и в изпълнението! :) Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  7. Мама Барба, разбира се, че те помня!!! Благодаря ти за хубавите думи!!!

    ОтговорИзтриване